Echte braai
22 december 2022 - Witrivier, Zuid-Afrika
‘s Avonds terug bij de lodge had men een braai georganiseerd. We zaten in een kraal met in het midden een kampvuur. De tafels waren mooi gedekt met olielampen en Afrikaanse trommels. De dames droegen traditionele kleding. Helaas had mijn verkoudheid zich ontwikkeld tot een griep(je) dus bij het zien van het soepje ben ik naar de kamer vertrokken. De kids hebben zich daar goed vermaakt.
De laatste game drive heb ik niet meegemaakt. Weer zo vroeg opstaan als je je beroerd voelt, ik zag dat niet zitten. Volgens mijn gezin heb ik niet heel veel gemist. De meeste dieren had ik al gezien, op een hyena en krokodil na.
Na het ontbijt was het inpakken en rijden geblazen. We kozen voor de toeristische route naar Wit Rivier, onze volgende stop. De natuur is hier ongelofelijk mooi, heel groen met grote vlakten hoge bomen. Onze plantjes in de vensterbank zijn hier hele struiken. We reden naar God’s Window. Je moest er even voor klimmen, maar het uitzicht is prachtig!! Nog iets naar boven, kun je een stukje regenwoud ervaren, lekker koel na zo’n klim.
Tijd voor de lunch, in het dorpje vlakbij was Harrie’s pannenkoekenhuis. De keuze was dus snel gemaakt.
Volgende stop was de derde lodge. Ook deze is weer supermooi! Mooi aangelegde tuinen en prachtige huisjes. Spulletjes uitgeladen en even opgefrist. En door naar het restaurant dat men voor ons had gereserveerd. Na een lekkere maaltijd lekker bijtijds ons bedje in.